Asistenţă Tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea lucrărilor de construcţii în sprijinul Consiliului Judeţean Bacău pentru “Sistem integrat de management al deşeurilor solide în Judeţul Bacău”

BENEFICIAR   

Consiliul Judeţean Bacău

DATA INCEPERII

Aprilie 2011

STADIU PROIECT

Finalizat in martie 2016

SURSA DE FINANTARE

POS Mediu (2007-2013)

VALOAREA INVESTITIILOR

148.508.333 lei

OBIECTIVUL GENERAL AL CONTRACTULUI   

Implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Bacău care să îmbunătăţească atât calitatea vieţii cât şi pe cea a mediului din judeţul Bacău si să corespundă din punct de vedere al protecţiei mediului cu cerinţele legislaţiei romane şi europene, să fie eficient economic şi suportabil de către populaţie.

Rezultate proiect:

  • Dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare al deseurilor cu reducerea impactului asupra mediului in judetul Bacau prin imbunatatirea serviciului de gestionare al deseurilor si reducerea numarului de depozite neconforme existente in conformitate cu practicile si politicile UE.

  • Asigurarea unei rate de colectare a deseurilor de 100 % in zonele urbane si rurale;

  • Reducerea cantitatii de deseuri depozitate si depozitarea acestora in conformitate cu cerintele legale

  • Colectarea selectiva a deseurilor reciclabile si biodegradabile in conformitate cu cerintele nationale si ale UE, cuprinznd pubele si containere pentru colectarea separata a materialelor reciclabile si a deseurilor biodegradabile) si unitati de compostare individuala in gospodarii;

  • Inchiderea si reabilitarea a sase depozite municipale neconforme in scopul protejarii mediului imbuntirii sanatatii populatiei; (Onesti, Tg. Ocna, Comanesti, Darmanesti, Moinesti, Buhusi).

  • Construirea celulei a doua a depozitului conform de la Bacau;

  • Construirea unei statii de sortare si a unei statii de compostare la Onesti;

  • Construirea a 3 statii de transfer la Onesti, Beresti Tazlau, Gaiceana 

Intreaga populatie a judetului Bacau, compus din 3 municipii, 5 orase si 85 comune, si aproximativ 705.000 locuitori, beneficiaza in prezent de rezultatele acestui proiect.

Celula 1

Celula 2